вторник, 19 июня 2018 г.

Робота: як підготуватися до співбесіди


Ви шукали роботу, та нарешті Вас запросили на співбесіду? Це чудово, тепер важливо правильно до нього підготуватися.

Багато украінців шукають роботу самостійно, або через агентства по працевлаштуванню. Самий популярний напрямок для пошуку роботи, це робота за кордоном для українців в Дубаї, Катар, Бахрейн, Кувейт та інші країни. Такі співбесіди з роботадавцем проводять онлайн, що є дуже зручним. Але, якщо Вам потрібно пройти співбесіду в Україні, то ознайомтесь з такими порадами.

Порадада № 1.
Дізнайтеся максимум про ту компанію, в яку йдете проводити співбесіду: зайдіть на сайт компанії, подивіться розділ «Про компанію». Фахівцеві з підбору персоналу важливо знати, що ви точно знаєте, куди хочете влаштуватися працювати, і що ваші цілі і цілі компанії збігаються.

Порадада №2.
Заздалегідь з'ясуйте у рекрутера, що вам потрібно взяти з собою. Можливо, вам буде потрібно портфоліо в роздрукованому вигляді; документи для того, щоб потрапити на територію роботодавця; ноутбук або планшет для виконання тестового завдання. Буде правильно уточнити і про дрес-коді, прийнятому в компанії - тим самим ви виявите повагу до потенційного роботодавця.

Порадада №3.
Підготуйте відповіді на актуальні питання. Рекрутер поцікавиться у вас:

  • яку користь ви можете принести компанії;
  • А яким ви бачите свій розвиток в компанії в найближчі роки;
  • які професійні досягнення є для вас найбільш значущими і яскравими;
  • яка ваша життєва філософія, ваше кредо;
  • які ваші негативні сторони і як вони можуть вплинути на робочий процес;

Рада №4.
Попередньої підготовки вимагають і питання роботодавцю. Добре подумайте, що для вас важливо з'ясувати заздалегідь. Наприклад, на співбесіді можна дізнатися про можливості кар'єрного росту та навчання; про те, яким чином вимірюється ефективність роботи співробітників; про корпоративну культуру і внутрішніх правилах. Ваші питання скажуть рекрутеру про вашу зацікавленість і серйозні наміри, тому продумайте їх завчасно.

Рада №5.
Подбайте про себе - виспіться напередодні; заздалегідь розрахуйте час проїзду, щоб не запізнитися. Так ви зможете зробити найбільш сприятливе враження.

Цікава робота та багато вакансій від агентств

Комментариев нет:

Отправить комментарий